Hoe draag je een horloge op de juiste manier?

Introductie

Een horloge is een belangrijk element van je outfit. Het is het belangrijkste accessoire van een man en laat zien wie je bent en waar je voor staat. Een horloge kan je outfit écht afmaken, mits je het op de juiste manier draagt. Hier zijn vier tips zodat je jouw nieuwe horloge op de juiste manier draagt.

Tip #1 - Kies de juiste arm 

Moet ik mijn horloge per se om mijn linker pols dragen? Of is rechts ook goed? Hier is geen strikte regel voor. Beide is goed. Maar... Het beste is om jouw horloge om je niet-dominante arm te dragen. Schrijf je met rechts? Draag je horloge dan om je linker pols, en andersom. Dit maakt het een stuk fijner om je dagelijkse bezigheden te doen. Het is namelijk veel fijner om niks om je pols te hebben wanneer je met die arm schrijft.

Tip #2 - Kies het juiste horloge voor de juiste gelegenheid

Het ziet er een beetje raar uit wanneer je een heel sportief horloge met een pak draagt of wanneer je een heel chic horloge met een trainingspak draagt. Het is daarom belangrijk dat je even een moment neemt om te bedenken of een horloge wel bij de outfit of gelegenheid van dat moment past. Gelukkig hebben onze klanten hier geen last van. Ons "Gilbert" horloge is namelijk zo ontworpen dat het geschikt is voor elke gelegenheid. Hij ziet er zowel bij formele outfits als casual outfits goed uit. Misschien alleen tijdens het sporten even af doen...

Tip #3 - Draag je horloge op de goede positie op je pols

Hoe ver op mijn arm moet ik mijn horloge dragen? Het beste is om jouw horloge vóór de 'knokkel' van je pols te dragen. Dit zorgt er namelijk voor dat je horloge niet in de weg zit van de natuurlijke beweging van je hand. Op deze manier kun je je handen vrij bezig bewegen zonder dat het horloge telkens tegen je hand aan komt.

Tip #4 - Draag je horloge op de juiste maat

Om tip #3 toe te passen moet je horloge wel op de juiste maat staan. Het horloge hoort namelijk niet veel te verschuiven wanneer je het draagt. Het ziet er ook niet goed uit wanneer je je horloge zo los om je pols hebt hangen. Het horloge moet dus zo strak te zitten dat het niet verschuift als je je arm beweegt. Echter moet het niet zó straks zitten dat je pols wordt afgekneld en je een afdruk overhoudt wanneer je het horloge afdoet. Een goede regel is om altijd de ruimte te hebben om één vinger tussen je pols en de horlogeband te kunnen doen. Weet je niet hoe je jouw horlogeband in maat kunt verstellen? Bekijk dan even ons instructie filmpje: Alexandercortin.com/instructies 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.